Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-03 del 3

tisdag 3 november 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-03. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Vaccinrädsla obefogad menar läkare
Bara hälften av de gravida i Stockholms län och Västra Götalandsregionen har vaccinerat sig mot svininfluensa. Att många är rädda för vaccinet märks i debatten på nätet men läkare DN.se talat med säger att nyttan överväger de små riskerna.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vaccinradsla-obefogad-menar-lakare-1.987345


Färre vaccinleveranser än planerat
Leveranserna av influensavaccin har försenats och antalet doser är färre än planerat, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare i Dalarna och ordförande i Smittskyddsläkarnas förening, till TT.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3745721.svd


Ingen tar ansvar för Simons död
”Läkaren bedömde att han kunde vårdas hemma” Varken Astrid Lindgrens barnsjukhus eller Cityakuten anser att de har ansvaret för Simons död.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6059449.ab


Infektionsprofessorn: Vi kommer att få se fler dödsfall
Svininfluensan kan utlösa hjärtinfarkt, hjärtstopp och stroke. - Det är en belastning för kroppen. Vi kommer att få se fler dödsfall i den här typen av sjukdomar, särskilt hos yngre, säger infektionsprofessor Björn Olsen.

http://www.expressen.se/halsa/1.1767126/infektionsprofessorn-vi-kommer-att-fa-se-fler-dodsfall


Leksand i storbråk om svininfluensan
Leksands IF vaccinerade sig för svininfluensan före riskgrupperna. Nu vill laget inte flytta matchen mot Sundsvall Hockey - som har många sjuka i misstänkt svininfluensa. - Det är klart att vi hade hoppats att spela en annan gång. Det är synd, säger Magnus Holmvall i sportkommittén till Sundsvalls Tidning.

http://hockey.expressen.se/Nyheter/1.1767029/leksand-i-storbrak-om-svininfluensan

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-03 del 3”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar