Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-08 del 2

söndag 8 november 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-08. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Tillverkarna slipper ansvar för vaccinet
Glaxo Smith Kline, som tillverkar svininfluensavaccinet, har i Danmark krävt ansvarsfrihet för eventuella framtida biverkningar, skriver Jyllands-Posten. Uppgiften bekräftas av landets socialminister Jakob Axel Nielsen. Vad som gäller i Sverige vägrar GSK och Socialstyrelsen svara på.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1772759/tillverkarna-slipper-ansvar-for-vaccinet


Politiker går före i kön: Jag förstår att det är känsligt
Allmänheten möts av skyltar om att vaccinet är slut. Men i flera landsting går politikerna före i kön. – Jag förstår att det är känsligt för medborgarna, säger Ann-Margret Knapp (S), landstingsstyrelsens ordförande i Gävleborg.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6086400.ab


Politiker gick före i vaccinationskön
Landstinget i Uppsala län gav politiker och högre tjänstemän förtur till influensavaccinering - samtidigt som de vädjar att medborgarna skall respektera prioriterade grupper i vaccinkön. - Vi måste ha ledande politiker till hands om viktiga beslut ska tas och undertecknas i en situation där pandemi råder, säger landstingsdirektör Kerstin Westholm till Upsala Nya Tidning på nätet.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1772199/politiker-gick-fore-i-vaccinationskon


”Han kunde inte andas”
Göran skickades hem – dog i svininfluensan. TJÖRN. Göran Andersson, 49, dog i svininfluensa efter besöket på jourcentralen. Han misstänkte själv vad det handlade om – men fick medicin mot lunginflammation. – Han kunde nästan inte andas. Så fort han ansträngde sig kippade han efter luft, säger brodern Hans.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6086397.ab


Så påverkas din kropp av vaccinet
BIVERKNINGAR AV VACCINET

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1772492/sa-paverkas-din-kropp-av-vaccinet

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-08 del 2”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar