Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-06 del 2

fredag 6 november 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-06. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Ny forskning: Vaccin kan ge allvarliga skador
En ny forskningsrapport visar att konserveringsmedlet tiomersal, som används i vaccin, skadar mitokondrierna så illa att de inte fungerar normalt. Vidare försämras skyddet mot fria radikaler, det orsakar även celldegenerering och celldöd.

http://www.sourze.se/Ny_forskning_Vaccin_kan_ge_allvarliga_skador_10692521.asp


Vad du inte visste om svininfluensan
I aprilnumret av Nature citerades en forskare som sa: "Var i helvete viruset fick alla dessa gener ifrån vet vi inte." - "Den nya influensan H1N1 har en genetisk sammansättning som inte setts förut. Viruset är en gåta för virologerna. Omfattande analyser tyder på att svininfluensaviruset består av spanska sjukan-virus från 1918, fågelvirus och två nya H3N2 virus-gener. Debatten om huruvida det kan vara ett genetiskt tillverkat virus fortsätter"

http://www.sourze.se/Vad_du_inte_visste_om_svininfluensan_10685766.asp


Första dödsfallet i Västra Götaland
På fredagen bekräftades att den 50-åriga man som i måndags avled på Tjörn dog av svininfluensa. Det är det första bekräftade dödsfallet orsakat av svininfluensa i Västra Götaland

http://www.dn.se/nyheter/sverige/forsta-dodsfallet-i-vastra-gotaland-1.989697
http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.244593-forsta-dodsfallet-i-vastra-gotaland


Större vaccinbrist nästa vecka
Det råder stor brist på vaccin mot svininfluensan på Stockholms vårdcentraler och många patienter möts av beskedet att doserna är slut. Läget förvärras nästa vecka då endast 18 av stadens 190 husläkarmottagningar får påfyllning.

http://www.dn.se/sthlm/storre-vaccinbrist-nasta-vecka-1.989468


Man död i svininfluensa
En man i 50-årsåldern har avlidit i svininfluensa, uppger Kjell Foss, presschef på Västra Götalands-regionen.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3759579.svd


Ingen tog hennes oro på allvar
Nu har fästmannen konstgjord lunga. Bob Lindborg var svårt sjuk i svininfluensa och kunde nästan inte andas. Nu ligger han nedsövd med konstgjord lunga sen över en vecka. Men först blev han avfärdad av sjukvårdsupplysning, vårdcentral, Sos alarm och sjukhuset. – Det är ju skandal, säger hans fästmö Agnetha Skallberg.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/vaccinguiden/article6081696.ab


Även yngsta ska vaccineras
Även barn under tre år ska vaccineras mot svininfluensa. Inom en vecka ska Läkemedelsverket ompröva de nuvarande reglerna.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.243714-aven-yngsta-ska-vaccineras

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-06 del 2”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar