Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-23

tisdag 24 november 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-23. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Hon tog vaccin - och tappade sitt smaksinne
Hon vaccinerade sig - och känner varken lukt eller smak längre. - Det är hemskt, jag hade hellre haft svininfluensa än det här, säger Silje Marie Våtvik, 30.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1788928/hon-tog-vaccin-och-tappade-sitt-smaksinne


Snabb spridning av svininfluensan
Sverige är ett av tre länder i Europa som rapporterat snabbast smittspridning av influensan under den senaste veckan. De andra två är Norge och Italien.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3836487.svd


Influensan har nått toppen
Toppen på den första influensavågen kan vara nådd. Smittan ökar inte längre, utan ligger på en jämn nivå i Västra Götaland och i övriga delar av Sverige.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.256024-influensan-har-natt-toppen


Akuten: Kom inte
Moa, 2, hade svårt att andas – sjukhuset vägrade ge henne vård. Svininfluensasjuka Moa Skog, 2,5 år, var nästan okontaktbar och hade svårt att andas. Mamma Madelene ringde akuten i Örebro – och fick ett chockerande svar: – Ni kan gott vänta till i morgon, sa sjuksköterskan och lät inte familjen komma dit.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/vaccinguiden/article6169328.ab


14 svenskar döda i svininfluensan
Tre kvinnor och elva män har hittills dött i den så kallade svininfluensan, enligt Smittskyddsinstitutet, som nu publicerat en lista över de avlidna.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/vaccinguiden/article6174021.ab


15 svenskar döda i svininfluensan
Sverige är ett av länderna i Europa där spridningen av svininfluensan går som snabbast just nu. Femton personer har hittills dött i influensan i Sverige, varav tre är barn.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/svininfluensan-15-svenskar-doda-1.1000090
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3836487.svd
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1789800/15-svenskar-doda-i-svininfluensan


Tre-årig pojke avled – hade svininfluensa
En tre år gammal pojke avled i helgen. Det visade sig att pojken var sjuk i svininfluensa. – Men han hade allvarliga, bakomliggande sjukdomar, säger Klas Östman, presschef på Karolinska universitetssjukhuset.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6174300.ab


16-åringen skulle få åka hem - dog
Den 16-årige pojken från Stockholm hade legat inlagd för svininfluensa - men skulle få åka hem. Då blev han plötsligt sjuk igen och dog.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1789875/16-aringen-skulle-fa-aka-hem-dog


Ung kvinna vårdas i konstgjord lunga
LUND. En ung kvinna vårdas sedan i söndags i en konstgjord lunga på Lunds lasarett. Det är den andra svininfluensapatienten som just nu får hjälp att överleva genom en så kallad ecmo. - Läkarna säger att tillståndet för henne är allvarligt. Mer vill man inte kommentera just nu, säger informationsansvarige Per Längby på Universitetssjukhuset Usil.

http://www.kvp.se/nyheter/1.1789858/ung-kvinna-vardas-i-konstgjord-lunga


Kritik mot "antivaccineringskampanj"
De som uppmanar folk att inte vaccinera sig mot svininfluensan, A/H1N1, förvärrar läget kring sjukdomen, anser det Schweizbaserade läkarsällskapet Escmid, som samlar infektionsläkare från hela Europa.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1789760/kritik-mot-antivaccineringskampanj


Stora mängder influensavaccin kommer inte
Här är de första bilderna på det dödliga svininfluensaviruset - som snabbt sprider sig över landet. Nya uppgifter visar att stora mängder - 658 000 doser - är försenade - Vi är ledsna och besvikna, säger Henrik Almkvist, chefläkare vid Stockholms läns landsting.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1788143/stora-mangder-influensavaccin-kommer-inte

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-23”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar