Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-09

måndag 9 november 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-09. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Åttaåringen fick ingen vård - dog
Den åttaåriga flicka som dog i svininfluensa avvisades gång på gång av sjukvården - sista gången bara en timme innan hon dog. Nu skall polis utreda flickans död, skriver Hufvudstadsbladet på nätet.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1772854/attaaringen-fick-ingen-vard-dog
http://www.dn.se/nyheter/sverige/8-arings-dod-utreds-av-polis-1.990238


Föll i koma av vaccinet
Kevin, 4 år, fick en spruta mot svininfluensan – slutade andas. I onsdags fick Kevin, 4, en spruta mot svininfluensan. Två dagar senare föll han i koma och slutade andas. – Jag var helt säker på att han var död, säger mamma Mia Brolin.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/vaccinguiden/article6086396.ab


Tillverkarna slipper ansvar för vaccinet
Glaxo Smith Kline, som tillverkar svininfluensavaccinet, har i Danmark krävt ansvarsfrihet för eventuella framtida biverkningar, skriver Jyllands-Posten. Uppgiften bekräftas av landets socialminister Jakob Axel Nielsen. Vad som gäller i Sverige vägrar GSK och Socialstyrelsen svara på.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1772759/tillverkarna-slipper-ansvar-for-vaccinet


”Fortsätt vaccinera era barn”
Svininfluensan är värre än vaccinets biverkningar, enligt chefsläkaren Svante Baehrendtz: – Fortsätt vaccinera era barn!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/vaccinguiden/article6088599.ab


Alla elever får inte vaccinet på skoltid
Långt ifrån alla elever kommer att vaccineras mot svininfluensan i skolan. Flera fristående skolor – men också flera kommuner – har beslutat att inte vaccinera eleverna på skoltid. Men de besluten kommer att omprövas. Och tillgången på vaccin ökar nu gradvis.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/alla-elever-far-inte-vaccinet-pa-skoltid-1.990237

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-09”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar