Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-02

måndag 2 november 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-02. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Så undviker du smittfällorna
Genom dörrhandtag, lysknappar och hantlarna på gymmet. Svininfluensans viruspartiklar sprider sig genom både föremål och luften. - Det är värst med plana ytor som många rör vid, säger Jan Sjölin, professor i infektionssjukdomar på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Men det finns sätt att skydda sig.

http://www.expressen.se/halsa/1.1764091/sa-undviker-du-smittfallorna


Gravid kvinna allvarligt sjuk
GÖTEBORG. När den gravida kvinnan uppsökte Östra sjukhuset i torsdags hade hon feber, ont och allt svårare att andas. Snart blev det värre. Läkarna beslöt att söva ner henne - innan de ens hunnit fråga om hon vaccinerat sig.

http://www.expressen.se/halsa/1.1764167/gravid-kvinna-allvarligt-sjuk


Anna Bäsén: Vaccin är det bästa skyddet
Nej. No. Non. Nein. Det är vad experterna svarar på frågan om de vet hur svininfluensan kommer att utvecklas. För ingen kan veta, ingen har facit.

http://www.expressen.se/halsa/1.1764177/anna-basen-vaccin-ar-det-basta-skyddet


"Vaccinera barnen"
Nu börjar vaccinationerna av skolbarn runtom i landet. Barnen får lägre dos än vuxna och färre biverkningar, visar studier. Experterna råder att barn vaccineras.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vaccinera-barnen-1.986314

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-02”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar