Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-04 del 2

onsdag 4 november 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-04. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Elever till sjukhus efter vaccinering
Skolöverläkare: Vi tar inga risker. Fyra elever i Gävle har hämtats med ambulans efter att de slagits ut av influensavaccinet. – Vi tar inga risker, säger Margareta Bondestam, skolöverläkare i Gävle.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/vaccinguiden/article6065290.ab#abArticleComments


Anna Bäsén: Vaccinbristen är en skandal
De första vaccinleveranserna blev fyra veckor försenade. Vaccinationsstarten fick skjutas fram. Nu har vaccinföretaget GSK levererat ungefär hälften av vad man lovat i de första prognoserna. Vaccinbristen är en skandal!

http://www.expressen.se/halsa/annabasen/1.1767513/anna-basen-vaccinbristen-ar-en-skandal


Miljonkostnad för försenat vaccin
Förseningen av influensavaccinet har kostat landstingen miljoner. Stora belopp har betalts ut till personal som i praktiken varit lediga. - Det är ingen av dem som rullar tummarna, säger Lennart Moberg, primärvårdsdirektör i Västernorrland, till Örnsköldsviks Allehanda.

http://www.expressen.se/halsa/1.1767586/miljonkostnad-for-forsenat-vaccin


Jan-Erik Brohede senaste offret av svininfluensan
ÖREBRO/STOCKHOLM. Politikern Jan-Erik Brohede, 48, dog sannolikt av en hjärtinfarkt efter att ha drabbats av svininfluensa. - Det gick väldigt hastigt, säger systern Monica Brohede Tellström. Professor Björn Olsen varnar nu för hundratals dolda dödsfall där influensan är den utlösande orsaken.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1767520/jan-erik-brohede-senaste-offret-av-svininfluensan


Gravid och sjuk i svininfluensa – men har inga symptom
Anne Helene Groven är gravid och fick hosta. Hon trodde inte att hon hade svininfluensa. Och inte hennes läkare heller. Men det hade hon.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/vaccinguiden/article6066330.ab


WHO slår larm efter norska dödsfall
Världshälsoorganisationen, WHO, är oroliga över att svininfluensan skördat så många dödsfall i Norge och vill nu skicka en expert. Men Norge säger nej. Det skriver VG i dag.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6065748.ab

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-04 del 2”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar