Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-04

onsdag 4 november 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-04. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

De får vänta på influensavaccinet
Föräldrar rusar efter vaccin åt sina barn. Men möts av skyltar: ”Vaccin slut”. Och 470 000 svenska barn tvingas vänta minst två veckor till på skydd mot influensan.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article6061036.ab


Här är det brist på vaccin
Kraftig brist på vaccin i Norrbotten, Skåne, Östergötland. Inga problem i Örebro, Kalmar och Jönköping. Det visar en rundringning till landets landsting som Aftonbladet.se gjort.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article6060909.ab


Han tillhörde den ”okända” riskgruppen
Smittskyddsläkare: Vid kraftig övervikt har man ett ökat antal dödsfall. ÖREBRO. Politikern Jan-Erik Brohede, 48, blev svininfluensans tredje offer. Han tillhörde en av riskgrupperna och i helgen avled han i sitt hem i Örebro. Nu varnar läkare för att alla kanske inte känner till att de finns i en riskgrupp.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6062608.ab


Kungsbackaelever sjuka i influensan
Elva elever i en klass på Gullregnsskolan i Kungsbacka misstänks ha insjuknat i svininfluensa.

http://www.gp.se/nyheter/halland/1.241561-kungsbackaelever-sjuka-i-influensan


Influensan slår hårdare
Trycket på landets universitetssjukhus från patienter som insjuknat i svininfluensan har ökat kraftigt sedan helgen, visar en rundringning som SvD har gjort. Med två miljoner vaccinerade hoppas Smittskyddsinstitutet att utbrottet kan mildras. Men det blir en kamp mot klockan när Stockholms hundratusentals skolbarn ska hinna vaccinera sig.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3748549.svd


Färre vaccinleveranser än planerat
Leveranserna av influensavaccin har försenats och antalet doser är färre än planerat, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare i Dalarna och ordförande i Smittskyddsläkarnas förening, till TT.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3745721.svd

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-11-04”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar