Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-27 del 2

tisdag 27 oktober 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-27. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Vårdpersonal tveksam till vaccin
Bland vårdpersonal finns invändningar mot att vaccinera sig mot den nya influensan, visar SvD:s rundringning. Det är bland annat risken för biverkningar som oroar. Men hittills är biverkningsrapporterna som Läkemedelsverket fått in enligt förväntan.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3712585.svd


JUST NU: "Influensavågen på gång"
Antalet fall av svininfluensa fortsätter att stiga - antalet smittade har fördubblats jämfört med föregående vecka. Det meddelade folkhälsominister Maria Larsson (KD) vid en presskonferens om läget som hon höll tillsammans med bland annat Smittskyddsinstitutet och Socialstyrelsen. SvD.se bevakade presskonferensen direkt.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3713489.svd


Stockholms skolor får vaccin
I nästa vecka börjar vaccineringen mot svininfluensan på Stockholms stads kommunala skolor. 95 000 elever och personal kommer att erbjudas vaccination. Vaccinationerna beräknas pågå under två till tre veckor, enligt ett pressmeddelande från Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm (FP).

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3711311.svd
http://www.expressen.se/halsa/1.1758165/stockholms-skolor-far-vaccin


Expert på influensavirus svarar på läsarnas frågor
Aftonbladets läsare har mejlat in cirka 300 frågor om svininfluensavaccinet. Här svarar Maria Brytting, chefsmikrobiolog på Smittskyddsinstitutet på några av dem.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6021365.ab


Här är lögnerna om vaccinet
Influensavaccinet kan orsaka cancer. Sprutan gör dig steril. Missuppfattningarna om vaccinet är många. Vad stämmer och vad är myt?

http://www.expressen.se/halsa/1.1758172/har-ar-lognerna-om-vaccinet


Ryktena på nätet kan göra fler sjuka
Rykten om vaccinets biverkningar sprids på internet. Uppgifter om autism och förlamning kan göra att färre väljer att vaccinera sig. - Cirka 100 personer kommer att dö i svininfluensan, men om många inte vaccinerar sig kan de bli ännu fler, säger statsepidemiolog Annika Linde på Smittskyddsinstitutet.

http://www.expressen.se/halsa/1.1758173/ryktena-pa-natet-kan-gora-fler-sjuka

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-27 del 2”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar