Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-24

lördag 24 oktober 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-24. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Vaccinkoppling utreds efter dödsfall
Nu utreds ett tredje dödsfall som kan ha koppling till vaccinet mot svininfluensan. Det rör sig om en 74-årig kvinna som avled i Sollefteå fyra dagar efter det att hon hade vaccinerat sig.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3699001.svd


Nu är den stora influensavågen här
Rekordmånga bekräftade fall förra veckan. Nu har den stora vågen av svininfluensa slagit till. Rekordmånga bekräftade fall av svininfluensa rapporterades i förra veckan– och allt talar för att det blir värre. Idag meddelades också ett tredje dödsfall som kan ha koppling till vaccinet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6007590.ab


Hur farligt är vaccinet?
Efter drygt en vecka av det gigantiska medicinska projektet att massvaccinera svenska folket mot svininfluensan börjar biverkningsrapporterna strömma in. De tycks ge upphov till en ny våg av rädsla. Men hur farligt är vaccinet?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3698993.svd


Influensatopp efter skolutbrott
Svininfluensan nådde årets toppnotering förra veckan med 198 nya fall jämfört med 93 veckan före. De flesta drabbade är skolbarn, men Smittskyddsinstitutet (SMI) befarar att det snart kommer något eller några svåra fall i gruppen 15-40 år.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3691745.svd


Bebisar kan bli rekommenderade vaccin
Bebisar och småbarn reagerar bra på svininfluensavaccinet - och får få biverkningar, visar preliminära resultat av en ny studie. Studien kan leda till att alla svenska småbarn rekommenderas vaccin. - Det ser bra ut på det hela taget, säger professor Jan Liliemark vid läkemedelsverket om resultaten.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1754343/bebisar-kan-bli-rekommenderade-vaccin


Svaren om vaccinet
Influensavågen tar ny fart. Rekordmånga fall har rapporterats den senaste veckan. Flera som insjuknat är elever på skolor. En 53-årig man och en kvinna i 60-årsåldern dog kort efter att de hade vaccinerats. Läkemedelsverket utreder om dödsfallen har något samband med att de fick sprutan. Här är frågor, svar och råd om svininfluensan - och vaccinet.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1754061/svaren-om-vaccinet


Nu sprider sig smittan i Sverige
Smittan har tagit ny fart i Sverige. Rekordmånga insjuknade i förra veckan, uppger Smittskyddsinstitutet. Det är nu viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig, anser flera experter. - Vi måste uppnå en immunitet som är tillräckligt stor för att viruset inte ska sprida sig, säger Jan Sjölin, överläkare vid infektionskliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

http://www.expressen.se/halsa/1.1753180/nu-sprider-sig-smittan-i-sverige


Så tänker kändisarna om vaccinationen
Vaccinera sig – eller inte. Det är frågan. Se hur kändisarna tänker möta den nya influensan.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6007109.ab

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-24”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar