Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-28

onsdag 28 oktober 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-28. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Friska lurar sig förbi kön
Smittskyddsläkaren: Vi vaccinerar allt som rör sig. I Västernorrland är vaccinet slut. I Småland lurar sig friska före i kön. Men på vårdcentralen vid Odenplan i Stockholm säger smittskyddsläkaren: – Vi vaccinerar allt som rör sig.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6021822.ab


Fem har dött efter vaccination
Fortfarande oklart om det finns samband. En miljon svenskar har vaccinerats mot svininfluensan. Fem av dem har dött kort efter vaccineringen. Nu utreds frågan av Läkemedelsverket. – Inget pekar på att det finns ett samband, säger Jan Liliemark, på Läkemedelsverket.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6026728.ab


En miljon människor har vaccinerats
Spridningen av svininfluensan ökar igen. Nu har en miljon människor fått vaccinet. - Det innebär att ett antal hundra tusen människor slipper bli sjuka, och ett antal tusen människor slipper bli svårt sjuka, säger Anders Tegnell på Socialstyrelsen.

http://www.expressen.se/halsa/1.1758976/en-miljon-manniskor-har-vaccinerats


Här är lögnerna om vaccinet
Influensavaccinet kan orsaka cancer. Sprutan gör dig steril. Missuppfattningarna om vaccinet är många. Vad stämmer och vad är myt?

http://www.expressen.se/halsa/1.1758172/har-ar-lognerna-om-vaccinet


Ryktena på nätet kan göra fler sjuka
Rykten om vaccinets biverkningar sprids på internet. Uppgifter om autism och förlamning kan göra att färre väljer att vaccinera sig. - Mellan 50 och 100 personer kan komma att dö i svininfluensan, men om många inte vaccinerar sig kan de bli ännu fler, säger statsepidemiolog Annika Linde på Smittskyddsinstitutet.

http://www.expressen.se/halsa/1.1758173/ryktena-pa-natet-kan-gora-fler-sjuka

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-28”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar