Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-22

torsdag 22 oktober 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-22. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

190-tal biverkningar av vaccinet
Från och med torsdagen lägger Läkemedelsverket varje vecka ut alla rapporterade biverkningar av vaccinet mot svin­influensan på sin hemsida. Hittills har ett 190-tal biverkningar anmälts till myndigheten.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/190-tal-biverkningar-av-vaccinet-1.979474


Första svensken död av svininfluensa-vaccinet!
Knappt en vecka efter att massvaccinationen har kommit igång i Sverige har vaccinet kanske skördat sitt första dödsoffer. Läkemedelsverket utreder dödsfallet av en hjärtsjuk person i Västernorrland som har fått en misstänkt hjärtinfarkt.

http://konspirationer-och-sanningar.blogspot.com/2009/10/forsta-svensken-dod-av-svininfluensa.html


Svininfluensafall fördubblade i Stockholms län
Nya siffror från Smittskyddsinstitutet visar på en fördubbling av antalet fall av svininfluensa i Stockholms län. "Vi kan vänta oss fler skolutbrott framöver", säger statsepidemiolog Annika Linde till SvD.se. På Baldersskolan i Danderyd har 82 av lågstadieskolans 199 barn insjuknat med svininfluensasymtom.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3686399.svd


Vaccinets pris: hajbeståndet
Hajleverolja ingår i sprutan mot svininfluensa. Skönhetsindustrin har slutat använda hajleverolja – för att rädda utrotningshotade arter. Men i svenskarnas vaccin mot svininfluensa används det. – Det innebär ännu ett hot mot hajbeståndet, säger Therese Kihlberg på Svenska hajföreningen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5996447.ab


Läkemedelsverket kartlägger biverkningar
I takt med att allt fler vaccinerar sig strömmar rapporterna om biverkningar in. Nu förstärker Läkemedelsverket sin säkerhetsuppföljning och efterlyser alla ovanliga biverkningar. Extra viktigt är det att rapporter om drabbade barn kommer in.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5995977.ab


Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-22”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar