Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-23 del 2

fredag 23 oktober 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-23. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Nu sprider sig smittan i Sverige
Smittan har tagit ny fart i Sverige. Rekordmånga insjuknade i förra veckan, uppger Smittskyddsinstitutet. Det är nu viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig, anser flera experter. - Vi måste uppnå en immunitet som är tillräckligt stor för att viruset inte ska sprida sig, säger Jan Sjölin, överläkare vid infektionskliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

http://www.expressen.se/halsa/1.1753180/nu-sprider-sig-smittan-i-sverige


Köer och kaos - vaccinet slut
Nu står svenskarna på kö för att få svinvaccinet Pandemrix. Och de första doserna börjar ta slut. - Det känns som en skyldighet gentemot alla andra att vaccinera sig, säger stockholmaren Tony Segerstav, 39.

http://www.expressen.se/halsa/1.1753182/koer-och-kaos-vaccinet-slut


Anna Bäsén: Ha is i magen
En tidigare frisk 40-årig familjefar är livshotande sjuk i svininfluensa och vårdas nu i konstgjord lunga. Två redan svårt sjuka, en man och en kvinna, har dött kort efter att ha vaccinerats mot svininfluensan. Samtidigt ökar smittspridningen, särskilt i skolorna. Det är lätt att bli orolig. Vad är farligast: Svininfluensan, som kan leda till döden, till och med för de annars starka, friska och unga? Eller influensavaccinet, nu när två svårt sjuka avlidit efter att ha blivit vaccinerade?

http://www.expressen.se/halsa/annabasen/1.1753184/anna-basen-ha-is-i-magen


Lars Lindström: Nej, ingen "svinisfest" i vår familj.
Spruta eller inte spruta? Saken är klar. Jag vill vaccinera mig mot svininfluensan och är inte rädd för biverkningarna. Min hustru är skeptisk - men en sak är vi överens om. Någon "svinisfest" för barnen blir det inte.

http://www.expressen.se/kronikorer/larslindstrom/1.1753542/lars-lindstrom-nej-ingen-svinisfest-i-var-familj.


53-åringen dog 12 timmar efter vaccineringen
12 timmar efter vaccination mot svininfluensan drabbades 53-åringen av en hjärtinfarkt. - Han fick vaccinationen på morgonen och hade just kommit upp till vår gemensamma fjällstuga på kvällen när det hände, säger hans bror till Expressen. Nu utreder läkemedelsverket om vaccinet låg bakom 53-åringens och ytterligare en 65-årig kvinnas död.

http://www.expressen.se/halsa/1.1753176/53-aringen-dog-12-timmar-efter-vaccineringen


Experten: "De dog av döden"
Det är osannolikt att det skulle finnas någon koppling mellan de två personernas död och vaccinet. Det säger Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar. - Båda två var svårt sjuka människor. Deras tid var nog inne, vaccin eller inte. De dog av döden, helt enkelt.

http://www.expressen.se/halsa/1.1753178/experten-de-dog-av-doden

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-23 del 2”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar