Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-31 del 2

lördag 31 oktober 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-31. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Gravid inte rädd för influensasprutan
Hälften av alla gravida kvinnor i Stockholms län var vaccinerade i slutet på den här veckan. Franciska Löfgren är en av de som vaccinerat sig, och hon bestämde sig redan i somras för att ta sprutan mot svininfluensa.

http://www.dn.se/sthlm/gravid-och-flunsan-1.985684


Bob kunde knappt andas – skickades hem
Bob Lindborg, 50, skickades hem från akuten – trots att han knappt kunde andas. Nu kämpar han för sitt liv med konstgjord lunga.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6044052.ab


Daniel vaccinerad - de andra får vänta
Daniel Westling har i största hemlighet vaccinerats mot svininfluensan. Men resten av kungafamiljen får ingen förtur. De tvingas vänta på sin tur. - De är ännu inte vaccinerade, bekräftar Nina Eldh, informationschef vid hovet.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1763133/daniel-vaccinerad-de-andra-far-vanta


Familjen anmäler bemötandet av Bob
MALMÖ. Bob Lindborg, 50, kämpar fortfarande för sitt liv. Sambon Agnetha Skallbergs barn är hemma för att stötta sin mamma. - Vi har ett konstigt förhållande, Bob och jag. Vi är alltid tillsammans. Jag har aldrig suttit i den här soffan utan honom, säger Agnetha Skallberg.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1763131/familjen-anmaler-bemotandet-av-bob


Gravid vårdas med konstgjord lunga
Varannan som har dött av svininfluensan tillhör inte någon riskgrupp, visar en ny brittisk studie. Sverige är ett av de europeiska länder som drabbats hårdast av smittan. Och det kommer att bli värre. - Det kan bli en tuff vinter, varnar professor Angus Nicoll, vid europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1763129/gravid-vardas-med-konstgjord-lunga
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.239020-gravid-kvinna-i-respirator


"Det kommer en rejäl spridning"
Influensan sprider sig nu med rekordhög hastighet över landet. Antalet fall som behöver vård har fördubblats sedan förra veckan och trycket på vården växer. - Det kommer en rejäl spridning nu, säger Johan Carlson, generaldirektör på Smittskyddsinstitutet.

http://www.expressen.se/halsa/1.1761677/det-kommer-en-rejal-spridning

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-10-31 del 2”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar