Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-03 del 3

torsdag 3 september 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-03. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Norsk valrörelse utan närkontakt
OSLO. På paradgatan Karl Johan i Oslo håller Arbeiderpartiets kandidat Marianne Marthinsen valmöte och pratar om partiets program. Hon sitter redan i stortinget och är van vid valrörelser.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/norsk-valrorelse-utan-narkontakt-1.945237


55-åring andra döda i svininfluensa
VÄSTERÅS.Svininfluensan i Sverige har krävt sitt andra dödsoffer. På torsdagen avled en man i 55-årsåldern på Centrallasarettet i Västerås. Liksom det första dödsfallet tillhörde 55-åringen i Västerås en av riskgrupperna och hade redan en svår sjukdom.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/55-aring-andra-doda-i-svininfluensa-1.944615
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3462871.svd


Avlidne mannen svårt cancersjuk
Den man som dog på Centrallasarettet i Västerås i dag i vad som misstänks vara svininfluensan var svårt sjuk i cancer. Mannen, som var i 55-årsåldern, kom in i måndags för en regelbunden, planerad kontroll, och berättade att han mått dåligt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5737327.ab
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1693629/den-avlidne-mannen-var-cancersjuk


Sjukhuset: Han var för sjuk för konstgjord lunga
Den avlidne mannens ansvariga läkare kontaktade ECMO-enheten på Karolinska Unviersitetssjukhuset angående möjligheten att vårda mannen i konstgjord lunga. Karolinska avböjde dock då mannen var alltför svårt sjuk.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1693721/sjukhuset-han-var-for-sjuk-for-konstgjord-lunga


Panik är dåligt, beredskap bra
Två dödsfall i Sverige i en sjukdom som upptäcktes för mindre än ett halvår sedan. Och dessutom fem svenskar som behandlas med konstgjord lunga. Det låter otäckt, men man måste se siffrorna i ett perspektiv.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/panik-ar-daligt-beredskap-bra-svininfluensa-1.945247


En andra pandemivåg kan komma
Hittills har drygt 3 000 personer avlidit i svininfluensan i hela världen. Men den siffran omfattar bara de dödsfall som har bekräftats i labtester. Betydligt fler kan ha dött i sviterna av sjukdomen.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/en-andra-pandemivag-kan-komma-1.945252


Paniken når nya höjder
På torsdagen fick Sverige sitt andra dödsoffer på kort tid i H1N1. En svårt cancersjuk 55-årig man dog på Centrallasarettet i Västerås. Hur motiverad är uppståndelsen och rädslan, undrar SvD:s medicinreporter Inger Atterstam.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3464063.svd


Smittskyddsläkare: Dödsfallen var väntade
Ytterligare en svensk har avlidit i svininfluensan. Men enligt Smittskyddsinsitutet har inte viruset blivit mer aggressivt. - Det här stämmer tyvärr med de prognoser vi har, säger smittskyddsläkaren Sören Andersson.

http://www.expressen.se/halsa/1.1693584/smittskyddslakare-dodsfallen-var-vantade

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-03 del 3”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar