Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-05

lördag 5 september 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-05. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Dahlqvist: Så här resonerar jag om svininfluensan
Annika Dahlqvists synpunkter på sambandet mellan rätt och kost och kraft att stå emot influensan har intresserat media under veckan. Här förklarar hon vad hon menar. "Vi som nu äter lchf, har som gemensam erfarenhet att vårt infektionsförsvar har förbättrats kraftigt", skriver Annika Dahlqvist.

http://newsmill.se/artikel/2009/09/05/dahlqvist-sahar-resonerar-jag-om-svininfluensan


Forskare varnar för omstridd fettdiet
Den omstridda "fettdoktorn" Annika Dahlqvists framgångar med LCHF-dieten kan skada folkhälsan. Det skriver en ledande nutritionsforskare från Nya Zeeland i medicintidskriften The Lancet.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-varnar-for-omstridd-fettdiet-1.946282


Militären beredd på influensaattack
Sveriges militär är väl förberedd på ett anfall från A/H1N1. Influensaviruset ska inte kunna slå några hål i vår beredskap.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/militaren-beredd-pa-influensaattack-1.946285
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3473775.svd


Vaccinbeslut på svag grund
De svenska rekommendationerna om att tillåta vaccineringar mot svininfluensan också på barn och gravida kvinnor är en förutsättning för att klara av den svenska massvaccineringen. Men frågan är hur väl grundat beslutet är?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3471633.svd


Läkaren som rappar om svininfluensan
Läkaren John Clarke kan tjäna 2 500 dollar på svininfluensan. Hans rapvideo om sjukdomen har gått till final i en tävling utlyst av amerikanska socialdepartementet. - Jag försöker bara hitta ett fiffigt sätt att presentera ämnet på, säger John Clarke till New York Daily News.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1695903/lakaren-som-rappar-om-svininfluensan


"De vill tjäna pengar på smittan"
Mirakelzappern som dödar alla virus, fettkosten som skyddar mot svininfluensa, kosttillskott som höjer immunförsvaret och avgiftande bastubad. Nu lanserar kända läkare och näringsterapeuter en rad alternativa sätt att bekämpa svininfluensa. Farligt, ovetenskapligt, bluff och kvacksalveri, tycker medicinska experter. - De vill tjäna pengar. Det är cyniskt att exploatera människors rädsla, säger Lars-Erik Holm, cancerläkare och generaldirektör på Socialstyrelsen.

http://www.expressen.se/halsa/1.1695455/de-vill-tjana-pengar-pa-smittan

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-05”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar