Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-07

måndag 7 september 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-07. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Starkvin mot svininfluensan i kyrkan
Nu kan man dricka starkvin vid nattvarden i vissa kyrkor, rapporterar flera medier. Förhoppningen är att starkvinet ska kunna ge ett bättre skydd mot spridning av svininfluensan i bägaren än lättvin eller alkoholfritt.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/starkvin-mot-svininfluensan-i-kyrkan-1.946718
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5750426.ab
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1696867/starkvin-mot-svininfluensan-i-kyrkan
http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=361&a=515743

Influensan kan slå hårt mot resandet
Det kan bli inställda turer och färre avgångar om flyg-, buss- och tågbolagens personal insjuknar i svininfluensan.

http://www.svd.se/resor/nyheter/artikel_3476925.svd


Vaccin ingen enkel lösning
Massvaccinering. På Internet florerar nu skrämmande varningar och konspirationsteorier om den planerade vaccineringen mot svininfluensan. Argumenten varierar från ett farligt experiment med friska människor till planerat massmord av världens befolkning. Vad handlar kritiken egentligen om?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3476521.svd


Chan ska ge globalt lugn
kämpar mot viruset Världens blickar ­riktas mot ­Margaret Chan, chef för Världshälso­organisationen (WHO), som vet exakt hur svininfluensan sprids i världen.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3474661.svd


Kvicksilvret i vaccinet omdebatterat
"Kan ge obotliga hjärnskador". Svininfluensavaccinet innehåller kvicksilver som konserveringsmedel. Onödigt och farligt för foster och barn, menar kvicksilverforskaren Maths Berlin. Fullkomligt ofarligt, menar Jan Liliemark på Läkemedelsverket.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5750185.ab


Rustar för kaos
Uteblivna bussar, butikshyllor som gapar tomma, överfulla sjukhus och sopberg som tornar upp sig. Nu rustar Sverige för att halva svenska befolkningen kan slås ut samtidigt av svininfluensan. - Vi har en förhoppning att vi ska hinna i tid, men jag kan inte säga det nu, säger Anneli Bergholm Söder, enhetschef på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1696331/rustar-for-kaos


Varning för omega-3 tillskott i svininfluensatider
Magnus Lindskog vid enheten för klinisk farmakologi, Uppsala universitet, uppmanar nu alla läkare att avråda sina patienter från att ta omega-3 tillskott i influensatider.

http://blogg.expressen.se/medicinbloggen/

Comments

One response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-07”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Anonym sa...

Jag vet inte om jag litar på expressen och aftonbladets rapporter. Jag var inne på en sida jag inte sett förut, www.godoc.se. Där finns det massor av information om svininfluensan. www.godoc.se/svininfluensa

9 september 2009 kl. 09:38

Skicka en kommentar