Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-03

torsdag 3 september 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-03. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Trycket ökar på vården

Kulmen på svininfluensans framfart i Sverige närmar sig snabbt, men fortfarande kan många landsting inte svara på hur en eventuell anstormning av patienter ska hanteras. Det visar en rundringning som SvD har gjort.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3457435.svd


’Jag slog larm för sent’
37-åringens pappa berättar: Min son dog av svininfluensa. När 37-åringen blev sämre ringde hans pappa till sjukvårdsrådgivningen – men de åkte aldrig till sjukhus.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article5728080.ab


37-åringen ringde sin husläkare
37-åringen kontaktade inte bara sjukvårdsrådgivningen innan han dog i svininfluensan. Han ringde också sin husläkare – som inte heller förstod allvaret.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article5733789.ab


Företag tar bort karensdagen
Nätmäklaren Avanza tar bort karensdagen för sina anställda. För att minska influensaspridningen. Men det är inte många andra företag som följer exemplet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5732484.ab


Läkarbråk om vaccinet
Massvaccinering mot svininfluensan? Läkarna är starkt oense. Göran Sjönell, allmänläkare, tycker att det hindrar gamla och sjuka att få hjälp. - Man hushåller inte med skattebetalarnas pengar, säger han.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1692922/lakarbrak-om-vaccinet


Influensan kan hejda superbakterier
I fallet med svininfluensan A/H1N1 kan budskapen om en god handhygien leda till att spridningen av resistenta, motståndskraftiga, bakterier dämpas.



Anna Bäsén: Sanningar och myter om influensan
Myterna om svininfluensan tycks spridas snabbare än viruset självt. På internetsajter, Facebook, Youtube och i kedjemail sprids spekulationer, rykten och konspirationsteorier. Vissa är del uppenbart tossiga, andra till synes rimliga. r är raka besked om några vanliga påståenden.

http://www.expressen.se/halsa/annabasen/1.1692920/anna-basen-sanningar-och-myter-om-influensan

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-09-03”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar