Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-08-14 del 2

fredag 14 augusti 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-08-14. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Influensasjuk skotska fick lämna KS

Den gravida 26-åriga skotska kvinna som sedan slutet av juli vårdats för svininfluensa vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna har skickats hem till Skottland sedan hennes tillstånd förbättrats. Hon vårdas nu på en intensivvårdsavdelning vid Crosshouse Hospital i Ayrshire.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/influensasjuk-skotska-fick-lamna-ks-1.930676
http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article5642015.ab
http://www.expressen.se/halsa/1.1671228/influensasjuka-kvinnan-har-fatt-aka-hem-till-skottland


Skolan börjar – flera tusen kan smittas
Nästa vecka börjar skolan. Men myndigheterna befarar att skolstarten kommer få antalet sjuka i svininfluensan att öka dramatiskt. – Det kan röra sig om 100 000 personer som blir sjuka, säger Andreas Heddini vid Smittskyddsinstitutet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article5643676.ab


National Guard Takes Over School In Swine Flu “Vaccine Riot” Drill
A High School in Maine is to be taken over by the National Guard today for the purposes of a drill that will see Guardsmen deal with unruly citizens begging for swine flu vaccines.

http://www.prisonplanet.com/national-guard-takes-over-school-in-swine-flu-vaccine-riot-drill.html


NanoPass Makes its MicronJet Technology Available to Increase Global Supply of Pandemic Influenza Vaccines

NES ZIONA, Israel, August 13 /PRNewswire/ -- Following the World Health Organization (WHO) declaration of a swine flu pandemic,[1] NanoPass Technologies Ltd. (NanoPass) announced today that it has successfully developed a microneedle-based injection device that could dramatically enhance both the effectiveness and supply of pandemic flu vaccines.

http://www.redorbit.com/news/health/1736953/nanopass_makes_its_micronjet_technology_available_to_increase_global_supply/index.html?source=r_health

Comments

2 Responses to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-08-14 del 2”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Anonym sa...

Vilket medicinbolag jobbar denne bloggare åt?

Den här influensan är ju väldigt lindrig jämfört med den förra svininfluensan som kallades Hongkong, den vi alla haft ett antal gånger. Ja det var också en sjuka som spritts från svin. Den influensan upptäcktes 1968 i Hongkong och har till i dag krävt 700 tusen liv, de är drygt 17 tusen per år i snitt, märk väl i _snitt_. Under sina värsta var den betydligt värre. Varför då denna panik vi ser idag? Jo, det har sin grund i mediakoncentrationen och ägarförhållandena i de stora medicin och mediabolagen. Samma panik försökte de sprida med fågelinfluensan, till viss del lyckades de när den tidigare styrelseledamoten i ett visst läkemedels bolag, herr Donald Rumsfeldt fick USA att bunkra tamiflu för fantasisummor. Han gjorde 700 miljoner dollar på sina aktier efter det trolleritricket..

Allt dett finns att läsa på diverse myndighets webblatser i både sverige och USA, om du nu verkligen är intresserad och inte bara vill hjälpa till med att sprida psykosen som en tjänst åt ett par bolag och deras ägare som idag skrattar hela vägen till banken.

Magnus S.

14 augusti 2009 kl. 21:52
dark & green sa...

Denna bloggen återger bara nyheter från andra källor. Bloggen tar upp källor från media runt om i världen, även kritiska röster.

Så uppenbarligen har Magnus S inte följt bloggen. Att nyheter om H1N1 rapporteras är inget konstigt, jag har valt att rapportera nyheter även från alternativmedia för att ge en så avvägd bild som möjligt. Intresset finns och då är det viktigt att man lätt ska få tag på balanserade nyheter.

15 augusti 2009 kl. 00:26

Skicka en kommentar