Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-08-27 & 28

fredag 28 augusti 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-08-27 & 28. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Veolia rustar för influensan
Ett eventuellt utbrott av svininfluensan i Stockholm kan få konsekvenser för kollektivtrafiken. Effekten kan bland annat bli sänkt turtäthet i tunnelbanan, säger Veolias informationschef Anne Kuylenstierna.

http://www.dn.se/sthlm/veolia-rustar-for-influensan-1.939824


Storföretagen ligger lågt med slopad karensdag
Landets största företag ser inget behov av att låta de anställda slippa karensdagen för att hindra ett eventuellt utbrott av svininfluensa, visar DN.se:s rundringning.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/storforetagen-ligger-lagt-med-slopad-karensdag-1.939819


Omstörtande se svininfluensans snabba förlopp
Jag har på Brännpunkt tidigare angivit tveksamhet inför den massvaccinering som Socialstyrelsen nu förordat och planerar mot den nya influensan

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3424817.svd


Lugnande uppslutning kring vaccin
Oväntat bra, men det kan bli bättre. Det var de officiella smittskyddsmyndigheternas reaktion på torsdagens två opinionsmätningar. Båda visar att sju av tio svenskar tänker vaccinera sig mot svininfluensan.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3424815.svd


"Slopa karensdag när svininfluensan kommer"
Fackförbundet TCO anser att man borde göra det möjligt för arbetsgivare att slopa karensdagen och på så sätt hindra smittspridningen av den så kallade svininfluensan. Det krävs då en tillfällig ändring i lagen om sjuklön.

http://www.e24.se/pengar24/dinekonomi/artikel_1531085.e24


Influensan bingo för vaccinjättar
Svininfluensan betyder mångmiljardintäkter för den internationella vaccinindustrin. Medan världen oroas över sjukdomens spridning kan vaccinjättarna räkna med kraftiga försäljningsökningar. I Sverige kom nyligen priset för vaccinet från brittiska Glaxo Smithkline som en chock för landstingen.

http://www.e24.se/branscher/halsovard/artikel_1460943.e24


Unga tvekar om vaccination
Fyra unga svenskar svävar mellan liv och död i den nya influensan. Men många mellan 25 och 34 år planerar att inte vaccinera sig. – Det är ett problem eftersom den nya influensan i högre grad drabbar yngre människor, säger Smittskyddsinstitutets generaldirektör Johan Carlsson.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article5702336.ab


Sju av tio vill ha influensavaccin
70 procent av svenskarna tänker vaccinera sig mot svininfluensan om de får ett godkänt vaccin som är gratis, enligt en Sifoundersökning som Sveriges Radios Vetenskapsradion och Ekot låtit göra.

http://www.expressen.se/halsa/1.1684923/sju-av-tio-vill-ha-influensavaccin


Unga vill inte vaccinera sig
Svininfluensan slår hårdast mot unga personer. Samtidigt är just de unga mindre benägna än äldre svenskar att vaccinera sig mot smittan. - De är svåra att nå med hälsobudskap, säger Johan Carlson på Smittskyddsinstitutet.

http://www.expressen.se/halsa/1.1685657/unga-vill-inte-vaccinera-sig

Comments

2 Responses to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-08-27 & 28”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Anonym sa...

Svininfluensan testar svenska journalistiken och publikationers integritet. En nydefinierad pandemi får onekligen en hel del konsekvenser. Ett otestat vaccin med giftiga ingredienser väcker frågor. Tamiflu ger 12 timmar mindre sjukdomstid men samtidigt svåra psykologiska effekter, ibland till och med självmord. Ett vaccin görs för ett virus som nu är mildare än en vanlig influensa. Detta vaccin kan inte ha någon effekt på en ny mutation - ingen i sveriges journalistkår ens nämner detta! Svåra bieffekter inklusive dödsfall och förlamningar för tusentals svenskar - fullständigt tyst! Och så klagar ni på att folket blir tvungna att bilda sig egna uppfattningar och teorier om vad som egentligen pågår. Att vacciner faktiskt helt ifrågasätts på goda grunder lyser med sin frånvaro. Journalisterna i sverige är antingen dumma eller kontrollerade. Inget journalistiskt arbete görs vad gäller svininfluensan - det får medborgarna själva ta hand om. En skandal. Aftonbladet har verkligen inte imponerat hittills. Politisk styrka är tydligen att rätta sig i ledet och rapa upp pressmeddelanden och officiella uttalanden. Var är undersökningarna, frågorna, grävandet och den objektiva granskningen? Gammelmedia är en del av etablissemanget, makten och lögnapparaten i samhället. Hur känns det? Sover ni gott? Någon skam har ni väl inte kvar i kroppen? Vill man veta vad som pågår får man lita till helt fristående källor som www.theflucase.com och andra.

28 augusti 2009 kl. 17:38
Anonym sa...

Vad "fn" håller de på med? Staten har först "bokat" tillverkning för x miljarder ( vad ingick i detta egentligen?), sedan betalar vi x miljarder för doserna, sedan betalar vi x miljarder till sjukvården för att spendera tid att ge varje dos.
Hur mycket är kostnaden per person som kommer att vaccinera sig egentligen?

Och sedan det bästa:-( icke godkänt ev EU, nu skjuten leverans till mitten av oktober( kommer säkert att bli november innan någon kan få nålen i sig). Och denna flunsa är tydligen inte värre än den vanliga? Dvs vi har spenderat så mycket pengar för något som kommer att komma försent att vi säkert kunnat ge alla arbetslösa varsin månadslön under 2 år. Vem kommer att ta ansvar för detta totala misslyckande, försenad vaccination är helt bortkastade pengar.
Tur att det inte är en riktigt allvarlig fågelvariant, då hade dessa förseningar varit katastrof.

29 augusti 2009 kl. 15:59

Skicka en kommentar