Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-12-01

tisdag 1 december 2009

Detta är en sammanfattning av nyheterna om svininfluensan A(H1N1) 2009-12-01. Meningen är att skapa ett nyhetsflöde som går att följa över tiden. Detta kan bland annat vara intressant i framtiden samtidigt som de viktigaste nyheterna finns samlade på samma plats

Hajj med få fall av svininfluensa
Saudiska myndigheter konstaterade på söndagen att man undkommit ett befarat massutbrott av svininfluensa i samband med årets stora vallfartshögtid i Mecka.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/hajj-med-fa-fall-av-svininfluensa-1.1004244
Kursiv

Experter samarbetar med industrin
PANDEMI. Rader med experter hjälper WHO att hantera hotet från svininfluensan. Men flera av rådgivarna har kopplingar till läkemedels­industrin, visar SvD:s granskning. Kommittén som ger råd om själva pandemin är hemlig.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3866171.svd


En beslutar om massvaccinering
WHO:s beslut att uppgradera svininfluensan till pandemi 11 juni 2009 har historiska dimensioner. Det berör i princip varenda människa i världen och det skapar miljardvinster till vaccinindustrin. WHO:s hemlighetsmakeri, som SvD avslöjar idag, är därför omöjligt att förstå.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3866173.svd


Nya njuren stöttes bort efter vaccinet
Sune, 44, drabbad av misstänkt biverkning. Transplanterade personer har särskilt uppmanats att vaccinera sig mot svininfluensan. Nu misstänks Pandemrix ha stött bort fyrabarnspappan Sune Ahlstens njure. – Det är en mardröm, säger han.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article6205856.ab


WHO:s experter betalda – av läkemedelsföretag
WHO tar hjälp av flera experter för råd om hur hotet från svininfluensan ska hanteras. Men flera av rådgivarna har kopplingar till läkemedelsindustrin, visar en granskning som SvD har gjort.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6209878.ab


WHO-rådgivare knutna till vaccinföretag
Världshälsoorganisationen WHO:s experter ska fungera som rådgivare för svininfluensa- och vaccinfrågor. Men frågan är hur opartiska de är. Flera av rådgivarna har kopplingar till läkemedelsindustrin, skriver Svenska Dagbladet.

http://www.expressen.se/halsa/1.1797551/who-radgivare-knutna-till-vaccinforetag


Läsarna: Offentliggör namnen!
Aftonbladets läsare vill att WHO ska offentliggöra namnen i organisationens hemliga ”Emergency Committee”. Och på Läkemedelsverket är man förvånad över allt hysch hysch. – Det är anmärkningsvärt, säger läkaren Jane Ahlqvist Rastad

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6213682.ab


Vaccination skjuts fram
Den massvaccination som skulle starta denna vecka får skjutas upp eftersom utlovade leveranser uteblivit. Smittskyddsläkarna är kritiska mot löftesbrott och sen information.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.261650-vaccination-skjuts-fram

Comments

No response to “Nyheter om svininfluensan A(H1N1) 2009-12-01”
Post a Comment | Kommentarer till inlägget (Atom)

Skicka en kommentar